Sporten

Hoewel voeding van grotere invloed is op afslanken, is sport ook een zeer belangrijk onderdeel. Je kunt namelijk je gewicht drastisch verlagen en sneller verlagen wanneer je regelmatig beweegt. Dit betekent overigens niet dat je dagelijks een paar uur in de sportschool moet zweten. Er zijn voldoende andere manieren om aan je dagelijkse beweging te komen.

Combinatie van cardio en kracht

De ultieme en optimale vorm van sport is een combinatie van cardio en kracht. Cardio zorgt voor de vetverbranding wanneer je dit op het juiste inspanningsniveau doet. Krachttraining zorgt echter voor een verhoogd metabolisme, waardoor je door de dag heen meer calorieën gaat verbranden. Daarom is het van belang om ook een beetje krachttraining op te nemen in je sport-regime, ook al is het niet je doel om echt gespierd te worden.

Laagdrempelig sporten

Krijg je het niet voor elkaar om jezelf naar de sportschool te slepen? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om thuis te sporten. Met thuis bedoelen we dan niet meteen in een home-gym of in de garage aan de gewichten hangen, want daar is écht een hoop discipline voor nodig. We denken eerder aan hardlopen. Begin rustig aan met wandelen, en wanneer dit je goed af gaat, kun je vanzelf kleine stukjes rennen. Je zult zien dat je langzaamaan steeds beter wordt, waardoor je niet alleen sneller afvalt, maar ook nog eens meer plezier krijgt in het hardlopen. Zet een muziekje op en ga lekker de deur uit! Je kunt je overigens ook een doel inprenten, bijvoorbeeld een dam-tot-dam loop of een 5k ergens in de buurt. Dit doel geeft je extra motivatie om je hardloopschoenen aan te trekken.

In de volgende artikelen zullen we je wat tips geven om het sporten nog wat gemakkelijker te maken. Want hoe gemakkelijker je sport en hoe meer plezier je er in hebt, hoe gemakkelijker het afslanken zal gaan!