Hardloopschoenen tips

Hardloopschoenen tips

Goede schoenen zijn van uitermate groot belang bij het sporten. Zeker wanneer je gaat hardlopen is het belangrijk dat je op schoenen loopt die geschikt zijn voor jouw lichaam. Wanneer je dit niet doet, dan is de kans op blessures zeer groot. Dat willen we natuurlijk niet. Daarom volgen hier enkele goede tips met betrekking tot het uitzoeken van de juiste hardloopschoenen van Running Support.

Pronatie

Je voet proneert tijdens het hardlopen. Dit is eigenlijk het naar binnen draaien van de voet tijdens het lopen. Zonder hier al te veel over in detail te treden, kunnen we in ieder geval concluderen dat elke voet anders is, en dat je vaak zelf niet goed kunt zien of je overproneert of onderproneert. Om deze reden is het verstandig om een loop analyse te maken.

Loopanalyse

Er zijn veel hardloop specialisten waar je een filmpje kunt laten maken van je voeten tijdens het hardlopen. Je rent over een korte baan en de camera legt gedetailleerd vast hoe je voet zich afwikkelt tijdens een loopbeweging. Aan de hand hiervan wordt er dan een hardloopschoen aanbevolen die goed past bij jouw manier van lopen. Dit zorgt voor minder blessures en gemakkelijker lopen. Absoluut een aanrader!

Online vergelijken

Zodra je eenmaal weet hoe je voet inelkaar zit, dan kun je eenvoudig zelf hardloopschoenen gaan kopen. Veelal zijn hardloopschoenen voordeliger wanneer je ze online koopt. Er staat bij in hoeverre ze voor overproneerders of onderproneerders zijn, waardoor je eenvoudig een mooie schoen kunt uitkiezen. Door vervolgens de schoenen te vergelijken, kun je eenvoudig de goedkoopste aanbieder uitkiezen en daar je aankoop voltooien.

Nog enkele tips:

Terug naar overzicht