Superfoods

Superfoods

Een ware hype is het: Superfoods. Deze gezonde voedingsmiddelen zoals bessen en zaden schijnen een zeer positief effect te hebben op de gezondheid van het menselijke lichaam. Is het waar of niet? Dat is natuurlijk de vraag. Wat we in ieder geval kunnen vertellen is dat het zeker niet ongezond is. Het kan dus geen kwaad om goji bessen of moerbeien in de yoghurt te eten, als extra smaakmaker én gezonde toevoeging. Superfoods zijn er tegenwoordig in vele uitvoeringen. We helpen je graag wegwijs te worden hierin:

Zaden & bessen

Veel zaden en bessen zijn een goede bron van antioxidanten, vitaminen, mineralen en eiwitten. Goji bessen en Inca bessen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om bij het ontbijt in de yoghurt te eten. Ook als snack zijn deze voedingsmiddelen goed. Het is sowieso een goede keuze omdat het beter is dan al die gesuikerde repen en koekjes. Bessen & zaden zijn dus absoluut beter!

Algen en groen

Chlorella en Spirulina zijn allebei algen die bomvol zitten met vitaminen en mineralen. Het is een van rijkste natuurlijke vitaminen-bronnen ter wereld. Ook zitten er voldoende eiwitten in, wat deze algen een geschikte toevoeging maakt aan bijvoorbeeld een groene smoothie.

Chocola

Wie dacht dat chocola slecht was: thing again! We hebben het dan natuurlijk wel over de raw en suikerloze variant, dus niet bepaald tony's chocolonely of cote d'or. Toch is het een lekkere snack, die ook nog eens erg verantwoord is. Gemaakt van biologische cacao uit Ecuador, en vele repen zijn nog voorzien van een extra smaakje of toevoeging, zoals vanille of moerbeien.

Terug naar overzicht