Ongezonde ingredienten vervangen

Ongezonde ingrediënten vervangen door gezonde ingrediënten

Ben je nog niet helemaal bereid om je hele voedingspatroon om te gooien, en wil je kleiner beginnen? Dan hebben we wel enkele goede tips voor je! Je kunt namelijk veelal ongezonde ingrediënten vervangen door meer gezonde voedingsmiddelen. Hierdoor kun je veel winst behalen op het gebied van vitamines, mineralen, calorieën en vaak ook smaak!

Gezond snacken?

Hou jij van een snack, 's avonds voor de tv of juist 's middags rond een uur of 3? Veel koekjes en repen zitten boordevol suikers, waardoor deze veel minder verantwoord zijn dan gedacht. Probeer je reep eens te vervangen door bijvoorbeeld een handje nootjes! Noten zijn niet alleen erg gezond, maar ze vullen ook best goed. Je kunt ook kiezen voor een chocolade reep van raw chocolate. Deze repen bevatten geen suiker en zijn dus redelijk bitter. Het is wellicht even wennen, maar als je eenmaal gewend bent, dan wil je niets anders meer! Probeer je lichaam 'af te laten kicken' van de suiker. Dit komt je gezondheid alleen maar ten goede.

Boter vervangen door kokosboter

Kokosboter is een gezond alternatief voor boter en olie. Het mooie is dat je kokosboter nog voor talloze andere zaken kunt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld ooit gehoord van oil-pulling? Door op nuchtere maag een theelepeltje kokosboter in de mond te nemen en dit door je mond te bewegen, zal je lichaam schadelijke stoffen en afvalstoffen afgeven. De inmiddels olie geworden kokosboter spuug je vervolgens uit. Verder kun je het ook op je brood gebruiken (dun laagje!) en je kunt het op je lichaam als een vette bodybutter gebruiken. Oftewel: naar de supermarkt en kokosboter halen!

Stevia in plaats van suiker

Een welbekende truc, maar zeker niet minder belangrijk: Sloop suiker uit je dieet! Dan hebben we het vooral over geraffineerde suikers zoals tafelsuiker en poedersuiker. Het lichaam is niet gemaakt om deze suikers te verwerken, en we hebben ze helemaal niet nodig. Door te kiezen voor een natuurlijke zoetstof, Stevia, krijg je toch het zoete smaakje zonder dat je je lichaam “vergiftigt” met suikers. Heb je een recept met suiker erin en wil je dit vervangen door stevia? Gebruik dan 75 gram stevia waar je normaal 200 tot 250 gram suiker zou gebruiken.

 

 

Terug naar overzicht