Afslanktips

De beste afslank tips

Afvallen kan een lastige klus zijn. Toch kun je met de juiste tips en tricks er voor zorgen dat je de noodzakelijke kilo's kwijt raakt. Door al deze tips netjes op te volgen, zul je snel resultaat zien. Overigens is het belangrijk om te beseffen dat afvallen voor 70% bestaat uit voeding en voor 30% uit sporten. Het is dus ontzettend belangrijk om te gaan sporten wanneer je een optimaal resultaat wilt bereiken. Overige afslanktips hebben we puntsgewijs voor je op een rijtje gezet.

Het is verleidelijk om even snel een patatje te scoren, of een pizza in de oven te gooien. Dit zijn echter de momenten dat je juist zelf moet koken. Wanneer je zelf kookt, weet je precies welke ingrediënten er in je gerecht gaan. Kortom: geen verborgen calorieën en geen stiekeme dikmakers. De gouden tip: zorg dat je een paar supersimpele. supersnelle en toch gezonde recepten hebt die je kunt maken wanneer je minder tijd hebt.

Ga je gezellig uit eten? Wanneer je aan het diëten bent, betekent dit natuurlijk niet dat je alle etentjes moet laten schieten. Absoluut niet zelfs. Wat je echter wel kunt doen, is al iets (gezonds) eten voordat je vertrekt. In plaats van een volledige driegangen avondmaaltijd in het restaurant, kies je dan bijvoorbeeld alleen voor een salade. Wel de gezelligheid, niet de calorieën.

Heb je een blender en/of een sapcentrifuge? Perfect! Maak dan minstens 1 keer per dag een groenten/fruit drankje. Probeer voornamelijk groenten te blenden, en voeg dan 1 stuks fruit toe voor een zoete touch. Drink dit in plaats van een glaasje frisdrank: je krijgt een flinke vitaminebom binnen én je leert de groente/fruit drankjes waarderen zodat je straks niet eens meer behoeft hebt aan frisdrank.

Na het eten is het belangrijk om niet te gaan slapen of doezelen. Je kunt beter een beetje aan de gang blijven. Wat een handige tip is: ga na het eten lekker een avondwandeling maken. Dit zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt, het reduceert stress en wanneer je het gezellig met je partner of een vriend(in) doet, zorgt het ook nog eens voor gezelligheid.

Terug naar overzicht