Gezond eten

Tegenwoordig lijkt het alsof de hele wereld obsessed is met gezond eten. Misschien is dit ook wel zo. Is dat terecht? Wij vinden van wel. Tegenwoordig wordt er namelijk steeds meer onderzoek gedaan naar de schadelijke invloeden van voedsel op het menselijk lichaam. Vroeger was er nog veel onwetendheid op dit gebied, maar door toenemend onderzoek krijgen we steeds een completer beeld van wat een gezond dieet precies inhoudt, en wat de invloed hiervan is op het lichaam.

Gezond eten begint bij kennis

“Ja maar ik eet heel erg gezond en gevarieerd”. Dit is iets wat we vaak te horen krijgen. Echter, door gebrek aan kennis kan het zijn dat je dénkt dat je gezond eet, terwijl dit in de praktijk toch een beetje tegenvalt. Vaak weten we niet hoe ongezond voedsel is. Zaken als geraffineerde suikers en zout zitten standaard in ons dieet, maar door de inname van deze stoffen te verminderen kunnen we al veel terrein winnen. Ook rondom het aantal calorieën bestaat een hoop onduidelijkheid. Zo heeft iemand met een zit-baan en weinig lichaamsbeweging véél minder calorieën nodig dan iemand met een actievere baan en een actieve levensstijl. Zodoende is het dus belangrijk om de kennis op te vijzelen en een gepersonaliseerd “dieet” samen te stellen dat is afgestemd op jouw persoonlijke levensstijl.

Gezond eten lastig?

Nee hoor, helemaal niet. Het is alleen een kwestie van plannen én discipline. Zo kun je het beste op zondag of maandag boodschappen doen voor de hele week, en dus ook meteen een eet-menu samenstellen voor die week. Dit betekent dat je dus minder naar de supermarkt hoeft en daardoor minder in de verleiding komt om onnodige (en ongezonde) dingen mee te nemen. Tevens hebben we als tip dat je ná het eten boodschappen gaat doen. Ook hierdoor leg je minder snel producten in je boodschappen kar die eigenlijk niet in je dieet passen.

We hebben in de onderstaande artikelen de nodige zaken op een rijtje gezet die jou kunnen helpen met het volgen van een gezonde levensstijl!